naar top
Menu
CC De Kollebloem

Historische aspergetuin Hof van Coolhem

foto: ©Fotografie Marc Vanraes aspergetuin
Het Hof van Coolhem is één van de groendomeinen van Puurs. Hier kom je niet alleen meer te weten over het telen van asperges maar kan je ze ook proeven.

Midden in het Hof van Coolhem bevindt zich de historische aspergetuin. Op de plaats waar de witte asperge is ontstaan, krijg je een goede kijk op de ‘Asperges de Calfort’ via de talrijke informatieborden en het geluidsfragment. De aspergeluifel brengt de teelt van het witte goud van Klein-Brabant tot leven.

Van midden april tot 24 juni speuren vrijwilligers van het ‘Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse asperge’ naar barstjes in de bermen. De beste manier om de witte asperge te oogsten!

Laat je nog verder verrassen door het Hof van Coolhem. Deze groene oase charmeert jong en oud. In dit voormalige domein van de Cisterciënzers vind je een unieke mix van natuur en cultuur. Kinderen rapen er op Paasmaandag eieren tussen het frisse groen. Schoolklasjes zakken in de herfst af om onder de imposante bomen kastanjes te rapen. Het parkbos vormt het unieke kader voor de evenementen aspergefestival en Duvel Blues. In 2009 werd het oude poortgebouw verbouwd tot brasserie en de schuur tot feestzaal. Op zonnige dagen is het heerlijk vertoeven op het terras met uitzicht op de imposante rode beuk met een stamomtrek van bijna 6 meter!

Maar het domein Coolhem biedt nog zo veel meer: een bijen- en vlindertuin, een historische tuin, de aspergetuin, hoogstamboomgaard en de demoplaats composteren. Een leerrijk infopad verbindt al deze plekjes. De vriendenkring Hof van Coolhem staat in voor het beheer en de uitbouw van de educatieve elementen.

Adres:
Domein Hof van Coolhem
Coolhemstraat 64
2870 Puurs

  • ©Fotografie Marc Vanraes terras hof van Coolhem