naar top
Menu
CC De Kollebloem

Doe het zelf

Ferdy Debecker, peter van het Aspergefestival, geeft één van zijn favoriete gerechten prijs.

Gerecht 1: asperges met parmezaan

Wat heb je nodig?

  • Asperges (drie per persoon)
  • Ham (twee plakjes)
  • Vers geraspte parmezaan
  • Postelein (of kervel)
  • Krulsla
  • Olijfolie

Hoe ga je te werk?

  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
  • Verfris ze in koud water, dep ze af en leg ze op het bord (drie per persoon).
  • Snij de plakjes ham in kleine blokjes en leg ze tussen de asperges.
  • Bestrooi de asperges met de geraspte Parmezaan.
  • Werk af met postelein (of kervel) en krulsla.
  • Lepel de olijfolie over en rond de asperges.

Gerecht 2: asperges met eitjes

Wat heb je nodig?

  • 2 asperges per persoon
  • ½ eitje per persoon
  • 1 dl Duvel bier
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2dl room
  • Kervel
  • Grijze garnaal

Hoe ga je te werk?

  • Asperges beetgaar koken in gezouten water
  • Eitjes koken gedurende 6 minuten
  • Duvel bier, kippenbouillon en de room inkoken tot de helft
  • Afkruiden met peper en zout
  • Asperges versnijden
  • Eitjes halveren
  • Asperges in diep bord dresseren
  • Sauseren met Duvelsaus
  • Het eitje op de asperges dresseren
  • Garnaaltjes verdelen over de asperges
  • Afwerken met kervel pluksel

Ontdek nog meer recepten van de vorige meters en peters

Tijdens het Aspergefestival organiseren we een kookworkshop in cc Binder. Bekijk snel de kalender en schrijf je in voor deze heerlijke activiteit.

In de bib van Puurs-Sint-Amands vind je een stapel kookboeken met aspergegerechten. Ontdek het aanbod

  • 2019_Aspergefestival_recept Ferdy 1.jpg