naar top
Menu
CC De Kollebloem

Asperges op tafel

Lekker tafelen en genieten van asperges.
Zelf thuis maken

Asperges & Parmezaan volgens sterrenchef Ferdy Debecker

  • 3 asperges pp.
  • Vers geraspte Parmezaan
  • Olijfolie
  • 2 plakjes ham
  • Postelein (of kervel)
  • Krul sla

Asperges mooie beetgaar koken in gezouten water. Verfrissen in koud water, afdeppen en op bord dresseren (3 per persoon). Plakjes ham in kleine blokjes snijden. De asperges bestrooien met de geraspte Parmezaan. Afwerken met de postelein (of eventueel kervel) en krul sla. Blokjes ham ertussen leggen. Olijfolie over en rond de asperges lepelen.

Uit eten

De lokale horeca zet tijdens het aspergefestival heel wat lekkere asperges op het menu. En niet enkel in de restaurants, maar ook meeneemgerechten of een fris aspergeslaatje op een lekker broodje zijn mogelijk.

Puurse specialiteit: de Puurse Wittekop

De Puurse Wittekop is een kaas gemaakt van rauwe koemelk en de fijne smaak van asperges. De ronde witte vorm verwijst naar de witte kleur van asperges en een bruin etiket stelt de aardse kleur voor. 

Asperges kopen bij aspergeboeren
Workshops

Wil je zelf leren koken met asperges? Bekijk dan snel de kalender en schrijf je in voor een workshop!

Asperge-inspiratie in de bib
Haal het aspergefestival ook naar jouw keuken. In onze bib vind je heel wat interessante kookboeken met aspergegerechten.
  • 2019_Aspergefestival_recept Ferdy 1.jpg
  • delifrais - c Marc Van Raes.jpg