naar top
Menu
CC De Kollebloem

Asperges op tafel

foto: delifrais - c Marc Van Raes.jpg
Lekker tafelen en genieten van asperges, dat kan in Puurs.

De lokale horeca  zet tijdens het aspergefestival heel wat lekkere asperges op het menu. En niet enkel in de restaurants, maar ook meeneemgerechten of een fris aspergeslaatje op een lekker broodje zijn mogelijk.

 

Smullen in brasserie Hof van Coolhem

Tijdens de maand april en mei kan je terecht in brasserie Hof van Coolhem voor lekker menu.

Vanaf 14 april kan je bij het bestaande menu kiezen voor asperges, voor een supplement van €5. Het menu van mei vind je hieronder

Amuse

Wok van asperges met champignons en spek OF Slaatje van gerookte zalm met asperges

Aspergesoep

Parelhoenfilet met kortgebakken asperges OF Asperges op zijn Vlaams met gepaneerde tongrolletjes

Dessertbordje van de chef OF Café glacé

 

Puurse specialiteit: de Puurse Wittekop

De Puurse Wittekop is een kaas gemaakt van rauwe koemelk en de fijne smaak van asperges. De ronde witte vorm verwijst naar de witte kleur van asperges en een bruin etiket stelt de aardse kleur voor. Deze kaas kan je proeven en verkrijgen bij de Deli-Frais.

 

Asperges kopen bij aspergeboeren

 

Workshops

Wil je zelf leren koken met asperges? Bekijk dan snel de kalender en schrijf je in voor een workshop!

 

Asperge-inspiratie in de bib

Haal het aspergefestival ook naar jouw keuken. In onze bib vind je heel wat interessante kookboeken met aspergegerechten.
  • P1130214.JPG