naar top
Menu
CC De Kollebloem

Meter Sofie Dumont

foto: Sofie Dumont
Sofie Dumont, de bekende tv-kok uit de keuken van Sofie, was van 2015 tot 2016 meter van het aspergefestival! Ze is dan ook verzot op asperges!

"Mmm.... asperges, heel eenvoudig te bereiden maar toch zo lekker!"

Wie is Sofie Dumont?
Chef-kok Sofie Dumont werkte na haar koksopleiding en specialisatiejaar desserten enkele jaren voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor 'Beste Dessert'. In 2007 nam ze samen met een zakenpartner het gastronomische restaurant 'Les Eleveurs' in Halle over, waar ze zelf achter de kookpotten staat. Voor haar verdiensten werd ze in 2009 verkozen tot 'Lady Chef of the Year'. Momenteel is Sofie bekend door 'De keuken van Sofie ', een culinair programma op VTM.

Sofie Dumont, meter van het aspergefestival 2015-2016

 

Aspergerecept van Sofie

Sofie Dumont heeft voor het aspergefestival een speciaal gerecht samengesteld!
Deze culinaire topper mag zeker niet ontbreken op jouw aspergemenu.

Asperges met krokant gerookt spek, mousseline en zeste van appelsien

Benodigdheden voor 4 pers in voorgerecht
1 kg asperges
4 dooiers
400 g zachte boter
Peper zout
½ Citroensap
1 appelsien
8 sneetjes gerookt spek
Takjes kervel

Materiaal
Pot om asperges in te koken /dunschiller /mes
Sauteuse om mousseline in op te kloppen +klopper
Rasp
Antikleefpan /keukenrol
Borden/schaaltjes

Bereiding
Asperges in gezouten water koken
Mousseline opkloppen met dooiers scheut water pezo , daarin de zachte boter
Spekjes fijn snijden en krokant bakken , op keuken papier gieten
Asperges op bord leggen, mousseline, spekjes en kervel bij dresseren

Smakelijk!